Maramureș | Oferte turistice pentru vacanța de 1 Mai - plimbare cu Mocănița și cazari avantajoase

  • 28 Aprilie 2018 09:48
Maramureș | Oferte turistice pentru vacanța de 1 Mai - plimbare cu Mocănița și cazari avantajoase

Turiștii care aleg ca destinație Maramureșul în vacanța de 1 Mai vor avea posibilitatea să facă o excursie de o zi cu trenul Mocănița, iar pentru cei care se decid să se relaxeze la pensiune rurale prețurile de cazare pentru o zi turistică, pachet all inclusive, încep de la 80 de lei românești (aprox. 17 euro - n.red.).

"Turiștii care vor dori să facă o excursie cu trenul Mocănița pe Valea Vaserului vor avea parte de un program special pe care noi l-am numit 'Trenul de Ziua Muncii' cu plecare din gară în zilele de 28, 29, 30 aprilie și 1 mai. Plus, pachet cu mâncare pentru adulți și copii, cuprinse în prețul unui bilet, dar și alte pachete cu alimente în afara biletului. Trenul va parcurge peste 21 de kilometri pe un singur sens, iar oprirea pentru câteva ore, aproape de capătul traseului va fi în stația Paltin, iar revenirea pe aceiași rută" a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre administratorii trenului Mocănița, Daniel Andreica.

Potrivit acestuia, prețul unui bilet pentru o singură călătorie la persoanele adulte este de 70 și 80 de lei, iar un pachet all inclusive, 112 lei. Pentru copii, un bilet costă 65 de lei, iar pentru studenți și pensionari între 82 de lei și 102 lei.

Acesta a mai menționat că turiștii care intenționează să călătorească cu Mocănița ar trebui să-și facă o rezervare de loc cu o zi înainte.

De asemenea, prețul unei cazări în pensiunile rurale din județul Maramureș pentru minivacanța de 1 Mai oscilează între 80 și 120 de lei, ziua de cazare cu mic dejun inclus, însă numărul rezervărilor este scăzut.

"Dacă de Paști pensiunile rurale au fost ocupate în proporție de 70%, pentru vacanța de 1 Mai gradul de ocupare e foarte scăzut, deși oferta de preț și pachetele oferite sunt acceptabile. Prețul unei zile hoteliere variază între 80 și 120 de lei de persoană cu mic dejun inclus, iar pentru pachetul all inclusive pentru două persoane pleacă de la 481 de lei și poate ajunge la 739 de lei, pachet pentru trei, respectiv patru zile de cazare, masă și eventual un program ales" a declarat, joi, pentru AGERPRES, președintele Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural din România( ANTREC), filiala Maramureș, Livia Sima.

Acesta a mai precizat că din cursul zilei de vineri zeci de turiști vor sosi pe defileului râului Lăpuș pentru rafting timp de patru zile. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău