Maramureș | Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana și Memorialul de la Sighet, vizitate de zeci de mii de turiști în 2017

  • 10 Februarie 2018 16:40
Maramureș | Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana și Memorialul de la Sighet, vizitate de zeci de mii de turiști în 2017

Cimitirul Vesel din comuna Săpânța, Mânăstirea Bârsana și Muzeul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din municipiul Sighetu Marmației au fost printre cele mai vizitate obiective turistice din județul Maramureș, România, în 2017, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Amalia Babici Man.

"Zeci de mii de turiști români și străini au vizitat în anul 2017trei dintre cele mai cunoscute obiective din județ - Muzeul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Mănăstirea Bârsana și Cimitirul Vesel din Săpânța. Turiștii au fost interesați de trecutul obiectivelor vizitate, istoria lor în contextul național și unicitate. În vârful celor mai vizitate se află Cimitirul Vesel din Săpânța, fiind vizitat numai în perioada sezonului de vară de aproape 10.000 de români și străini", a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, încurajarea turismului în județul Maramureș este susținută de o continuă dezvoltare și modernizare a infrastructurii rutiere și a altor facilități.

"Promovarea Maramureșului ca destinație turistică este susținută de administrația județeană la cele mai importante târguri de turism din țară și Europa, în paralel cu o dezvoltare continuă a principalelor drumuri naționale și județene care permit accesul rapid spre orice punct de interes din județ. În ultimii trei ani, sute de kilometri de drum județean și național au fost în proces de reabilitare, modernizare și extindere în ideea îmbunătățirii infrastructurii rutiere, dar și a pentru contribui printre altele la susținerea unei domeniu economic important care contribuie la bugetul local, așa cum e turismul", a precizat Amalia Babici Man.

De asemenea, președintele Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural - ANTREC Maramureș, Livia Sima, a menționat că sezoanele iarnă-vară sunt cele mai prielnice unui turism de performanță pentru afacerile în domeniu.

"Sezonul de vară, începând cu luna iunie până la sfârșitul lunii septembrie, aduce în Maramureș, mii de turiști. În ultimii cinci ani se observă o creștere semnificativă a românilor care aleg ca destinație de vacanță Maramureșul într-un circuit combinat cu Bucovina, iar turiștii străini aleg două variante: Maramureș-Bucovina-Delta Dunării sau Brașov-Bucovina- Maramureș. Turiștii români care ajung vara în Maramureș aleg mașina personală ca mijloc de deplasare, iar în cazul familiilor cu copii pe traseu sunt vizitate și alte obiective din Transilvania", a spus Livia Sima.

Acesta a mai menționat că anual un număr tot mai mare de vizitatori ai județului practică turismul de nișă - cultural sau religios, vizitând cele opt biserici din lemn aflate în patrimoniul mondial UNESCO, mănăstirile Rohia, Moisei, Peri- Săpânța și Prislop.

"Turismul de nișă aduce anual în Maramureș mii de persoane care doresc să viziteze mănăstirile ortodoxe sau greco-catolice, însă un loc aparte în programul acestora îl ocupă vizitarea celor opt biserici din lemn aflate în patrimoniul UNESCO. Din păcate, această categorie de turiști doar trece prin județ pentru a vizita și prea puțini rămân mai multe zile pentru a vizita sau a se recrea în alte puncte. Sunt excursii organizate cu ghid care vin special numai pentru acest gen de obiective", a mai spus Livia Sima.

În context, purtătorul de cuvânt al CJ Maramureș, Amalia Babici Man, a mai menționat că după redeschiderea aeroportului internațional Baia Mare, atât turiștii români cât și cei străini care își permit o călătorie cu avionul vor scurta timpul de ajungere la destinație pentru o vacanță programată în Maramureș. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău