Manuscrisele și cărțile rare din colecțiile Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” de la Chișinău vor fi digitalizate cu sprijinul financiar al României

  • 28 Octombrie 2020 08:18
Manuscrisele și cărțile rare din colecțiile Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” de la Chișinău vor fi  digitalizate cu sprijinul financiar al României Moldova Nouă

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” de la Chișinău a obținut sprijin financiar de la Guvernul României pentru digitalizarea colecțiilor de cărți și manuscrise ale instituției, Ziarul Național.

Proiectul va fi finanțat prin intermediul Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, care va aloca Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” 102 070 de roni sau peste 420 de mii de lei moldovenești în acest scop.

„Mulțumim Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova pentru susținere și încredere! Proiectul prevede procurarea unui scaner profesional pentru digitizarea manuscriselor și cărților rare din colecțiile muzeului nostru, precum și lansarea procesului de digitizare”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Maria Șleahtițchi, directoarea Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” de la Chișinău.

Menționăm că instituția condusă de Maria Șleahtițchi deține peste o sută de mii de piese unice, printre care manuscrise vechi, cărți valoroase, placate cu aur și argint, tablouri ale unor pictori renumiți etc. Muzeul se află în sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova, iar condițiile de acolo nu sunt cele mai bune pentru păstrarea acestor capodopere, fapt ce a determinat conducerea instituției să caute soluții pentru a le salva.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău