Manuel Valls vrea o relaxare a 'pactului de stabilitate' al Uniunii Europene

  • 30 August 2016 08:55
Manuel Valls vrea o relaxare a 'pactului de stabilitate' al Uniunii Europene

Prim-ministrul francez Manuel Valls a sugerat luni, 29 august, ca stânga europeană să se exprime mai mult în favoarea relaxării 'pactului de stabilitate' al UE, care prevede în special ca deficitul public al unui stat să fie sub 3% din PIB-ul său, informează Agerpres.O parte a stângii franceze îi reproșează președintelui Francois Hollande, extrem de impopular,…

Prim-ministrul francez Manuel Valls a sugerat luni, 29 august, ca stânga europeană să se exprime mai mult în favoarea relaxării 'pactului de stabilitate' al UE, care prevede în special ca deficitul public al unui stat să fie sub 3% din PIB-ul său, informează Agerpres.

O parte a stângii franceze îi reproșează președintelui Francois Hollande, extrem de impopular, că nu a reușit să reorienteze regulile bugetare ale Uniunii Europene, așa cum a promis în timpul campaniei sale din 2012, acceptând scăderea puternică a cheltuielilor publice și creșterea taxelor pentru a reduce deficitul.

În legătură cu votul din iunie al britanicilor în favoarea Brexit-ului, Valls a spus la Colomiers că 'totul trebuie refondat' în Europa.

Președintele Hollande va anunța în decembrie dacă va candida pentru al doilea mandat. El va trebui apoi să treacă printr-un scrutin primar în rândul stângii. Dacă Hollande va renunța să candideze, Manuel Valls se numără printre personalitățile care ar putea încerca să obțină o nominalizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău