Manuel Valls: Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană 'un șoc' pentru Europa

  • 17 Februarie 2016 20:16
Manuel Valls: Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană 'un șoc' pentru Europa

Premierul francez Manuel Valls a afirmat miercuri, 17 februarie, că o eventuală ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar constitui 'un șoc' pentru Europa, relatează Agerpres.

'Este posibil un acord' în vederea menținerii Marii Britanii în UE în cursul Consiliului European de joi și vineri, a declarat Manuel Valls în cadrul Adunării Naționale. 

'Interesul Europei, interesul Franței, interesul Marii Britanii este ca aceasta să rămână în Uniune', a adăugat el. 

'Europa trebuie să rămână un spațiu de solidaritate între state și nu putem să alegem în funcție de ceea ce ne convine, a subliniat șeful guvernului francez.

Premierul britanic David Cameron a promis un referendum privind menținerea sau nu a țării sale în UE. El speră să se ajungă la un compromis în cursul summitului celor 28 de șefi de stat și de guvern din UE ce va avea loc joi și vineri la Bruxelles, ceea ce i-ar permite organizarea acestei consultări în luna iunie. Donald Tusk a prezentat la 2 februarie un preacord pentru a răspunde revendicărilor britanice și pentru evitarea unui 'Brexit', dar punctele de dezacord rămân numeroase, de la imigrație la suveranitate politică, trecând prin guvernare economică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău