Manipulare de primă mână la Pervîi Kanal, titrează Adevărul

  • 25 Iulie 2014 09:33
Manipulare de primă mână la Pervîi Kanal, titrează Adevărul

REVISTA PRESEI DIN 1 IULIE 2014

Bacalaureatul din acest an, un dezastru mai mare decât în 2013, titrează Adevărul. Doar 44% din candidați au luat BAC-ul, cea mai proastă situație fiind la matematică, fizică și geografie. Numai 161 de absolvenți au note de 9 și 10, dintre care doar unul are media maximă. Potrivit ministrului Educației, Maia Sandu, există probleme de calitate a cadrelor didactice și nu toți tinerii care merg la liceu au abilități academice. Există și școli profesional-tehnice, pe care încercăm să le dezvoltăm, să le facem mai atractive, a mai declarat Ministrul Educației.

Manipulare de primă mână la Pervîi Kanal, titrează Adevărul care se referă la reportajul postului respectiv de televiziune despre asocierea Georgiei, Moldovei și Ucrainei cu UE. CCA are toate argumentele pentru a aplica sancțiuni în acest caz, susține directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei. Este un material propagandistic sută la sută, transmite informații false și cheamă indirect la ură între reprezentanți ai diferitor state din fosta Uniune Sovietică. Acest reportaj a arătat foarte clar că postul de televiziune Pervîi Kanal este schemă în toată mașinăria ideologică a Federației Ruse, îndreptată împotriva țărilor cum sunt Moldova, Georgia și Ucraina, subliniază Petru Macovei în Adevărul.

În știrea difuzată de Pervîi Kanal după ce Moldova a semnat Acordul de Asociere, s-a reproșat că nu au tradus textul Acordului. În replică la acest reportaj, Timpul amintește de Pactul Ribbentrop-Molotov. „Dar rușii au tradus textul Pactului Ribbentrop-Molotov, ca să înțeleagă și românii ce s-a semnat?!” - se întreabă retoric publicația. Totodată ziarul subliniază că textul Acordului este tradus în română.

Urmează ratificarea și noi presiuni din partea Rusiei, scrie Jurnal de Chișinău, făcând referire la același reportaj de la televiziunea rusească, apărut la doar două zile de la semnarea Acordului de Asociere cu UE. Totodată, publicația atenționează că Rusia va miza în continuare pe sentimentele separatiste, pe intoxicările informaționale, pe dependența de gaze naturale în relațiile cu RM.

Ce urmează acum pentru Republica Moldova,? – o întrebare pusă și de Evenimentul Zilei. Potrivit publicației, după semnarea Acordului de Asociere, urmează ani grei de muncă în care, pe termen scurt, politicienii trebuie să convingă populația să voteze proeuropean, iar pe termen lung să stârpească corupția, să reformeze justiția, să combată sărăcia și să construiască un stat de drept impecabil! Urmează reformarea din temelii a statului, accentuează EVZ. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău