Manifestații „NU traficului de ființe umane”, duminică, în Chișinău. ATENȚIE | Trafic restricționat în centrul Capitalei

  • 10 Iunie 2018 07:28
Manifestații „NU traficului de ființe umane”, duminică, în Chișinău. ATENȚIE | Trafic restricționat în centrul Capitalei

Un maraton pe o distanță de cinci kilometri, este programat duminică, 10 iunie, în centrul Chișinăului. Acțiunea este organizată de Inspectorul General al Poliției, cu genericul: „Nu traficului de ființe umane”, transmite IPN.

Maratonul se va desfășura între orele 11.30 și 12.50, pe bulevardul Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Ismail și Toma Ciorbă.

Circulația rutieră pe durata evenimentului va fi suspendată.

După cursă, în Piața Marii Adunări Naționale va fi expusă tehnica poliției, iar pentru copii va fi amenajată o zonă cu distracții. Circulația transportului în perimetrul  străzilor Bănulescu Bodoni - Alexandr Pușkin, va fi restricționată între orele 13.30 și 19.00.

Circulația trasportului va fi  redirecționată pe străzile adiacente.

În 2017, au fost înregistrate 122 de infracțiuni legate de traficul de ființe umane, fiind înregistrate peste 900 de victime. În primele trei luni ale anului 2018, au fost 48 de infracțiuni, cu peste 120 de victime. Autoritățile menționează că este în creștere numărul sesizărilor.

Potrivit șefului  Centrului pentru combaterea traficului de persoane, lui Lilian Levandovschi,  bărbații sunt mai supuși exploatării prin muncă, iar femeile exploatării sexuale. Principalele cauze sunt starea de vulnerabilitate a victimelor, situația financiară precară și neinformarea celor care pleacă la muncă peste hotare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău