Manifestații la Moscova: Zeci de opozanți au fost reținuți

  • 13 Decembrie 2015 11:26
Manifestații la Moscova: Zeci de opozanți au fost reținuți

În jur de treizeci de opozanți ruși au fost reținuți sâmbătă, în plin centrul Moscovei, în urma unei manifestații neautorizate organizate pentru a cere respectarea constituției, transmite Agerpres.

În contextul în care Rusia sărbătorește sâmbătă Ziua Constituției, 'purtam o pancartă cu mesajul 'Respectați constituția' când am fost reținut de trei polițiști și duși la un post de poliție', a declarat telefonic liderul partidului de centru-stânga.

Polițiștii și-au explicat acțiunea prin faptul că 'securitatea sa era amenințată', întrucât protesta într-o piață din Moscova unde o echipă de muncitori instala un brad de Crăciun, a povestit el.

Printre ceilalți manifestanți arestați sunt și militantul pentru apărarea drepturilor omului, Lev Ponomarev, și respectiv Mark Galperin, care a fost condamnat în ianuarie la opt zile de închisoare după ce a manifestat la Kremlin pentru a-și exprima susținerea față de săptămânalul francez Charlie Hebdo, vizat atunci de un atentat terorist.

Luni, un militant al opoziției ruse a fost condamnat în premieră în Rusia la trei ani într-o tabără de detenție pentru că a încălcat în mai multe rânduri regulile de organizare a unei manifestații.

Potrivit legii ruse, orice persoană care încalcă de peste două ori regulile de organizare și de desfășurare a unei manifestații într-un interval de șase luni de zile poate fi urmărită penal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău