Manifestații fără incidente ale comunității LGBT. Sute de polițiști au fost mobilizați pentru a menține ordinea publică

  • 19 Mai 2018 15:00
Manifestații fără incidente ale comunității LGBT. Sute de polițiști au fost mobilizați pentru a menține ordinea publică

Câteva sute de persoane au participat astăzi, la Chișinău, la cea de-a 17-a ediție a Marșului Solidarității organizat de comunitatea LGBT din Republica Moldova. Acțiunea s-a desfășurat fără incidente, contramanifestanții fiind ținuți la distanță de forțele de ordine.

Sute de carabinieri au fost mobilizați pe strada București, pe unde s-au deplasat participanții, dar și pe străzile adiacente, pentru a asigura desfășurarea pașnică a marșului.

Amintim că, acum o săptămână, sute de credincioși, alături de Mitropolitul Moldovei Vladimir și mai mulți preoți, au organizat un marș al tăcerii în Capitală, pentru susținerea familiei tradiționale.

Începând cu 16 mai, organizația „Genderdoc-M”, organizația neguvernamentală care apără drepturile persoanelor cu orientare sexuală netradițională , organizează festivalul de patru zile „Moldova Pride”, care include diverse seminare, mese rotunde, discuții, precum și marșul „Fără frică”. La ceremonia de deschidere a festivalului, precum și la arborarea steagului din fața sediului organizației, au participat Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, și Ambasadoarea Marii Britanii, Lucy Joyce, precum și reprezentanți ai Ambasadei Olandei în Moldova cu reședință în România, dar și oaspeți străini ai festivalului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău