Manifestații anti-rusești au avut loc ieri în Armenia

  • 16 Ianuarie 2015 17:17
Manifestații anti-rusești au avut loc ieri în Armenia

Mii de armeni s-au adunat la Gyumri, în nord-vestul țării, în fața bazei militare de care aparținea soldatul rus suspectat de a fi ucis șase persoane, toate membre ale aceleiași familii.

Manifestanții au cerut ca militarul să fie judecat în fața unui tribunal armean, transmite Agerpres.

Corpurile celor șase membri ai familiei lui Serioja Avetisian au fost descoperite luni dimineața în locuința lor din Ghiumri (al doilea oraș al țării), uciși cu armă automată. Printre victime se află și o fetiță de doi ani, iar un alt copil de șase luni a fost rănit și spitalizat.

Potrivit primelor indicii ale poliției armene, această crimă a fost comisă de soldatul Valeri Permiakov, care părăsise cu puțin timp înainte baza militară rusă 102, situată la Ghiumri. Soldatul a fost arestat în noaptea de luni spre marți în apropiere de frontiera cu Turcia.

Aproximativ 2.000 de armeni au manifestat și în fața Consulatului Rusiei și a Parchetului local pentru a cere ca suspectul să fie transferat justiției armene.

Însă, conform Parchetului armean, soldatul, fiind cetățean rus, nu poate fi judecat de legile armene, avându-se în vedere faptul că baza de la Ghiumri se află sub jurisdicția Rusiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău