Manifestații ample pentru justiție climatică la Glasgow și în lume

  • 06 Noiembrie 2021 15:53
Manifestații ample pentru justiție climatică la Glasgow și în lume

Mii de persoane se adună sâmbătă, sub ploaie și vânt, pentru o manifestație care va traversa orașul scoțian Glasgow, pentru a cere soluții ecologice și juste la summitul ONU privind clima COP26, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Organizatorii Zilei globale pentru justiție climatică speră să adune aproximativ 100.000 de persoane la acest marș prevăzut să înceapă la ora locală 12:00 (aceeași oră GMT) în parcul Kelvingrove, în apropiere de locul de desfășurare a reuniunii COP26.

Activiști precum Leonidas Iza de la Confederația Naționalităților Indigene din Ecuador și Veronica Gago de la platforma argentiniană Ni Una Menos (Nici una mai puțin) vor lua parte la eveniment, care este susținut, printre altele, de platforme de mediu, indigene, sindicale și de femei.

Într-o atmosferă care se anunță a fi festivă, deși sub un control intens al poliției și atenuată de condițiile meteorologice, manifestanții vor străbate orașul Glasgow timp de aproximativ cinci ore, până când vor ajunge la Glasgow Green Park.

Sâmbătă vor avea loc proteste paralele în 200 de locuri din întreaga lume, de la Seul la Rio de Janeiro, trecând prin Manila, Mexic, Lisabona, Los Angeles și Nairobi.

Marșul are loc la o zi după ce aproximativ 25.000 de tineri, conduși de activista suedeză Greta Thumberg, au ieșit pe străzile orașului pentru a cere liderilor politici să pună capăt "bla-bla''-urilor de la COP26 și să găsească soluții imediate la criza climatică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău