Manifestație de protest în fața Guvernului organizată de părinții care cer revizuirea măsurilor CNESP

  • 01 Septembrie 2021 09:55
Manifestație de protest în fața Guvernului organizată de părinții care cer revizuirea măsurilor CNESP

Asociația „Părinți Solidari” organizează astăzi, la ora 13:00, o manifestație de protest în fața Guvernului, solicitând autorităților revizuirea măsurilor restrictive, astfel încât elevii să poată reveni la procesul de studii în clase, cu prezență fizică, fără alternarea cu ore online. Organizația anunță că protestul este apolitic.

Asociația a lansat și o petiție în care se solicită revizuirea măsurilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 23 august, în special a cerinței de păstrare a distanței de un metru între elevi. Astfel, ar putea fi asigurată prezența fizică la ore, în regim obișnuit a tuturor elevilor.

Organizația semnalează că actualele măsuri adoptate de autorități favorizează apariția și dezvoltarea mai multor probleme sociale, economice și educaționale, precum și încălcarea mai multor drepturi ale copiilor – dreptul la educație, la siguranță, deoarece unii rămân nesupravegheați acasă, dreptul a sănătate ce este afectată de aflarea elevilor perioade îndelungate în fața ecranelor, precum și dreptul la muncă al părinților care nu își pot lăsa copiii singuri acasă în timpul orelor online.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,12 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău