Manifestație de extremă dreaptă la Paris: 15 persoane arestate pentru port de armă

  • 26 Noiembrie 2017 09:58
Manifestație de extremă dreaptă la Paris: 15 persoane arestate pentru port de armă

În total, 15 persoane au fost arestate sâmbătă la Paris pentru port ilegal de armă, pentru a preveni o manifestație interzisă a micului grup de extremă dreaptă Generation Identitaire și eventuale contramanifestații, potrivit prefecturii poliției, transmite AFP.

Prefectul poliției Michel Delpuech a interzis vineri manifestația micii grupări și contramanifestațiile anunțate de grupuri "antifasciste" cu scopul de "a evita ciocniri violente și tulburări ale ordinii publice".

Arestările au avut loc în principal în sud-vestul capitalei, unde urmau să aibă loc manifestația de extremă dreaptă, a făcut cunoscut o sursă din cadrul poliției.

"Câteva persoane au fost arestate după ce au intrat într-o librărie" anarhistă din apropiere de Place de la Republique, a precizat o sursă polițienească. "Nu s-au produs pagube materiale", a adăugat aceasta.

Potrivit librarului, chestionat de AFP, un grup de vreo zece persoane a intrat și a strigat sloganuri naționaliste ca "Franța francezilor".

De asemenea, în cursul după-amiezii au fost efectuate 18 verificări ale identității, potrivit prefecturii poliției.

Sâmbătă dimineață, tribunalul administrativ din Paris a respins contestația depusă de Generation Identitaire după ce și-a văzut interzisă manifestația prevăzută sâmbătă după-amiază.

O asociație antifascistă care lansase un apel la contramanifestație le-a cerut în final partizanilor săi să se alăture altor două manifestații organizate la Paris sâmbătă după-amiază, una împotriva sclaviei din Libia și cealaltă împotriva violenței cărora le cad victime femeile.

Aceste două proteste s-au desfășurat fără incidente, a mai scris AFP.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău