Manifestație care marchează un veac de la Unirea Basarabiei cu România, organizată în PMAN

  • 20 Martie 2018 16:01
Manifestație care marchează un veac de la Unirea Basarabiei cu România, organizată în PMAN

Liderii Mișcării Unioniste, de pe ambele maluri ale Prutului, au lansat marți, 20 martie, o invitație către toate formațiunile politice care susțin ReUnirea să participe la Mișcarea Centenară Unionistă din 25 martie, care va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 12.00, eveniment prin care va fi sărbătorită împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. La eveniment sunt așteptați să participe primarii și consilierii care au votat Declarații de ReUnire dar și toți cei care își doresc unirea. 

Sub deviza „Uniți suntem puternici” organizatorii manifestației au făcut din nou apel la populație să participe la acest eveniment-sărbătoare care marchează un veac de la Unirea Basarabiei cu România. Primarul comunei Parcova, din raionul Edineț, Marcel Snegur, primul edil care a votat o Declarație de ReUnire cu România, susține că ReUnirea ar fi singura salvare a R. Moldova.

”Avem nevoie ca în localitățile noastre să aducem bunăstare ca să putem readuce tineretul care pleacă masiv din satele noastre. Acest fapt îl putem face numai împreună prin bunăstarea care vine din partea României Mari și Uniunii Europene. Dacă nu vom face noi această Unire, timpul se scurge și nu aavea cine să aducă istoria pe făgașul corect.”

Anul Centenar este o sărbătoare a poporului român la care sunt invitați toți cei care cred că unica soluție pentru R. Moldova este ReUnirea, a menționat în discursul său și George Simion, liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

”Venim să fim alături de întreaga mișcare unionistă din R. Moldova, să spunem că mișcarea Unionistă din România este pregătită, este puternică. Anul Centenar este despre noi ca popor d ela Nistru până la Tisa. Vom da un exemplu de unitate în această duminică la Chișinău. Îi invităm pe toți cei care cred că soluția pentru R. Moldova este Unirea cu România, toți cei care cred în valorile naționale.”

Amintim că 121 de localități și peste 20 de școli și licee din R. Moldova au semnat pănă acum declarații de ReUnire, inclusiv un Birou de avocați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău