Manifestări de Ziua Unirii Principatelor Române, organizate la Chișinău

  • 24 Ianuarie 2020 08:40
Manifestări de Ziua Unirii Principatelor Române, organizate la Chișinău

De Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la 24 ianuarie, la Chișinău au loc mai multe manifestări dedicate acestui eveniment.

La ora 10, vor avea loc depuneri de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de pe Bulevardul Cuza Vodă din Chișinău.

ENCICLOPEDIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DE PRETUTINDENI, va fi lansată la Biblioteca Națională, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor. Evenimentul va avea loc la ora 14. Volumul este îngrijit de Mihai Cimpoi și Traian Vasilcău. La eveniment vor participa și academicianul Vasile Tărâțeanu, lingvistul Nicolae Mătcaș fost ministru al Educației în primul guvern democratic al R. Moldova, scriitori diplomați, profesori, elevi, studenți.

Tot astăzi, va avea loc Adunarea Generală a Membrilor Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova. Asociația are peste 30 de membri, promotori ai armonizării mediului de afaceri la standardele europene, determinați să contribuie la îmbunătățirea climatului de afaceri. Cifra de afaceri în Republica Moldova este de 400 milioane de Euro, iar investițiile făcute se cifrează la 120 de milioane de Euro. Numărul de angajați în Republica Moldova – 8000.

România este principalul partener economic al R. Moldova.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău