Manifestări de comemorare a eroilor din Primul Război Mondial, la Focșani și Mărășești

  • 06 August 2018 09:26
Manifestări de comemorare a eroilor din Primul Război Mondial, la Focșani și Mărășești

Azi, la Focșani și Mărășești, România sunt programate să aibă loc ultimele manifestări în cadrul proiectului ”Vrancea Eroică”, destinate comemorării eroilor căzuți în luptele din Primul Război Mondial.

Un ceremonial militar și religios va avea loc în cursul dimineții la Mausoleul Eroilor din municipiul Focșani. Apoi, de la ora 16 va avea loc o paradă a fanfarelor, la care participă membrii Fanfarei ”Trandafirul” (Călăfindești, județul Suceava), Fanfara ”Valahia” (Giurgiu), Fanfara ”Zece Prăjini” (județul Iași), Fanfara ”Ivan Ivanovici” (Brăila), Fanfara ”Anatol Cazac” (Chișinău), Fanfara din Coștei (Voivodina, Serbia). Acestea vor susține recitaluri în Piața Unirii până la ora 20.00.

Tot azi, de la 22.00 va avea loc în Piața Unirii din municipiul Focșani spectacolul extraordinar „Dansul Zmeilor”, urmat de un spectacol de excepție de muzică și flăcări susținut de  ”Cobzality&Crispus”. Evenimentele programate la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, unde sunt așteptați și membri ai Guvernului, vor începe de la ora 19.00.

Cu acest prilej, cei prezenți vor putea asista la: salve de tun, la un survol aerian, la ceremonialul militar și religios și la un moment de reculegere cu intonarea ”Semnalului Liniștea”.

După ceremonialul militar și religios, evenimentele de la Mausoleul Eroilor Mărășești vor continua cu spectacolul simfonic extraordinar ”Pe aici nu se trece!”, susținut de artiștii Gheorghe Zamfir, Laura Bretan, Leontina Văduva, acompaniați de Orchestra Metropolitană București „Muntenia” dirijată de maestrul Daniel Jinga și Corul ”Accoustic”. 

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău