Manifestanții din PMAN vor o întrevedere cu Filat, Lupu și Ghimpu

  • 09 Septembrie 2015 14:09
Manifestanții din PMAN vor o întrevedere cu Filat, Lupu și Ghimpu

Un grup al Consiliului Marii Adunări Naționale, cum și liderii protestatarilor din centrul Chișinăului, intenționează să se întâlnească la ora 14.00 cu primele persoane în stat – președintele Nicolae Timofti, premierul Valeriu Streleț și șeful legislativului, Andrian Candu.  Aceștia însă nu au confirmat deocamdată, disponibilitatea de a purta disucții…

Un grup al Consiliului Marii Adunări Naționale, cum și liderii protestatarilor din centrul Chișinăului, intenționează să se întâlnească la ora 14.00 cu primele persoane în stat – președintele Nicolae Timofti, premierul Valeriu Streleț și șeful legislativului, Andrian Candu.  Aceștia însă nu au confirmat deocamdată, disponibilitatea de a purta disucții cu manifestanții.

Anunțul a fost făcut de reprezentantul protestatarilor Vasile Năstase, care a precizat că la această întrevedere intenționează să transmită conducerii Republicii Moldova revendicvările manifestanților aprobate la mitingul de duminică.

Manifestanții au mai cerut ca astăzi, la ora 17.00, să fie organizată o întrevedere cu membrii Consiliului Alianței pentru Integrare Europeană, pe ai cărei reprezentanți i-a invitat în Piața Marii Adunări Naționale.

Pentru sâmbătă și duminică au fost anunțate noi mitinguri de protest, iar duminică ar urma să fie făcut un anunț important, după cum a declarat Vasile Năstase.

Între timp, liderii protestatarilor susțin că ar deține anumite informații potrivit cărora ar fi pregătite provocări, dar nu au precizat cine le-ar putea organiza.

Amintim că protestul organizat de Platforma ”Dreptate și Adevăr” a început duminică. Manifestanții cer demisia lui Nicolae Timofti, precum și a altor înalți demnitari de stat și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Nicolae Timofti a difuzat ieri o declarație în care susține că împărtășește îngrijorarea față de evoluțiile din Republica Moldova, dar anunță că nu va demisiona, întrucât acest lucru ar amplifca criza politică și, respectiv cea economică. În același timp, premierul Valeriu Streleț a declarat la postul public de televiziune că în condițiile crizei politice, Misiunea Fondului Monetar Internațional care urmează să vină în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni, ar putea să-și amâne vizita, fapt ce va avea consecințe grave asupra economiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău