Manevre militare la Bulboaca. Planul de instruire al Armatei Naționale, pus în practică

  • 17 Decembrie 2023 15:25
Manevre militare la Bulboaca. Planul de instruire al Armatei Naționale, pus în practică

Efectivul Batalionului 22 de Menținere a Păcii va participa la antrenamentele organizate la Centrul de Instruire de la Bulboaca, în perioada 17- 22 decembrie 2023, relatează Ministerul Apărării pe pagina sa de Facebook.

„În acest context, în perioada menționată vor avea loc deplasări de tehnică militară pe drumurile naționale”, mai subliniază sursa citată.

„Antrenamentele se vor desfășura în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023”, mai subliniază Ministerul Apărării.

Batalionul „22” de menținere a păcii este o unitate militară din cadrul Forțelor Terestre ale Armatei Naționale a Republicii Moldova. Militarii săi sunt pregătiți pentru a participa în misiuni de menținere a păcii care beneficiază de legitimitate internațională sub mandatul Consiliului de Securitate al ONU, precum și în teatrele de operații sub egida Uniunii Europene.

Contingente din cadrul batalionului au mai participat la misiuni ONU în Liberia, Coasta de Fildeș, Sudan și Sudanul de Sud.

Soldații din cadrul batalionului au participat la exerciții internaționale în România, Republica Macedonia de Nord, Ucraina, SUA, Bulgaria, Albania, Germania, Armenia, etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău