Mandatul Ursulei von der Leyen. Liderii grupurilor din PE ar putea decide, joi, amânarea calendarului pentru noua echipă a CE -surse

  • 16 Octombrie 2019 17:41
Mandatul Ursulei von der Leyen. Liderii grupurilor din PE ar putea decide, joi, amânarea calendarului pentru noua echipă a CE -surse

Conferința președinților va discuta, într-o ședință joi dimineața la Bruxelles, despre calendarul procedurii de învestire a noii echipe a Comisiei Europene, au declarat surse europene, pentru MEDIAFAX. Este posibil să fie amânat votul în plenul PE, din 23 octombrie, pentru viitorul Executiv UE.

Conferința președinților, compusă din liderii grupurilor politice și președintele Parlamentului European, va avea o întrunire, joi, în care va fi abordat și subiectul cu privire la Comisia Europeană, care ar trebui să primească votul în plenul PE pe 23 octombrie.

Cu toate acestea, este posibil să fie hotărâtă amânarea calendarului, deoarece România, Ungaria și Franța nu au finalizat procedurile de numire a reprezentanților în Executivul UE, au explicat sursele citate.

Un motiv ar fi timpul scurt pe care persoanele propuse pentru funcția de comisar european din partea celor trei state membre trebuie să fie audiate în comisiile de specialitate, au precizat sursele menționate.

 
 

Sesiuni plenare ale PE vor mai fi spre finalul lunii noiembrie, au conchis sursele europene.

Parlamentul European are sesiuni plenare de luni până joi, potrivit programului afișat pe site-ul instituției.

Și președintele PE David Sassoli a vorbit despre posibila amânare până la 1 decembrie a începerii mandatului noii echipe a Comisiei Europene probabil va fi amânată până la 1 decembrie, din cauza procedurilor pentru validarea candidaturilor transmise de România, Ungaria și Franța.

„Parlamentul UE este angajat într-un mecanism transparent, dar acum sigur că vor fi propuși alți trei comisari de către România, Ungaria și Franța. Vom iniția în Parlament examinarea candidaturilor. Cred că poate că nu va mai fi posibil să respectăm data de 1 noiembrie, am merge spre 1 decembrie”, a declarat David Sassoli pentru agenția de presă Adnkronos.

Ursula von der Leyen, care a fost ministrul german al Apărării și este unul dintre liderii Uniunii Creștin-Democrate (CDU, centru-dreapta), a fost propusă în iulie de Consiliul European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Nominalizarea trebuie confirmată de Parlamentul European, unde pot fi probleme în contextul nemulțumirilor că nu a fost propus niciunul dintre liderii principalelor grupuri politice - Manfred Weber (Partidul Popular European, PPE, centru-dreapta) și Frans Timmermans (Partidul Socialiștilor Europeni, PSE, centru-stânga).

SURSA:Mediafax.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău