Mandate de AREST pentru zece vameși de la punctele de trecere a frontierei de la Leușeni și Sculeni

  • 03 Noiembrie 2016 17:58
Mandate de AREST pentru zece vameși de la punctele de trecere a frontierei de la Leușeni și Sculeni

Zece din cei 14 vameși de la punctele de trecere a frontierei de la Leușeni și Sculeni, reținuti la 1 noiembrie de ofițerii CNA într-un dosar de corupție, au primit joi, 3 noiembrie, mandate de arest.

Judecătoria Buicani a decis că 6 vameși vor sta în arest în izolator pentru termene între 25 și 30 de zile, iar 4 vameși au primit câte 30 de zile de arest la domiciliu.

Un demers în privința altui vameș va fi examinat mâine. Potrivit unei postări pe Facebook a șefei serviciului de presă al CNA, Angela Cibotaru-Starinschi, toate cele 30 de persoane reținute au fost puse sub învinuire, dar o parte vor fi cercetate în stare de libertate, pentru că și-ar fi recunoscut vinovăția și ar fi colaborat cu ancheta,

Amintim că 30 de persoane au fost reținute la 1 noiembrie de ofițerii Centrului Național Anticorupție la punctele vamale - Leușeni și Sculeni. Printre persoanele reținute erau 14 vameși, trei polițiști de frontieră, șase operatori economici și șapte șoferi. În total au fost efectuate 40 de percheziții.

Ofițerii au constatat folosirea frauduloasă a carnetelor interbus de către transportatorii de pasageri în străinătate, cazuri de falsificare a datelor, utilizarea aceluiași carnet de către mai multe autocare, sau mituirea vameșilor.

Colaboratorii Serviciului Vamal ar fi primit  sume de bani cuprinse între 20 și 650 de euro pentru a nu documenta ilegalitățile cu referire la utilizarea carnetelor interbus.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău