Mandate de arest pe numele a patru medici-experți, reținuți în dosarele gradelor de dizabilitate

  • 19 August 2020 15:18
Mandate de arest pe numele a patru medici-experți, reținuți în dosarele gradelor de dizabilitate

Patru medici-experți, reținuți de CNA în dosarele acordării gradelor de invaliditate contra-cost au primit mandate de arestare, la demersul procurorilor anticorupție. Instanța de judecată a decis plasarea în arest a acestora pe diferite termen, cuprinse între 15 și 30 de zile. Astfel, 3 persoane urmează a fi plasate în Penitenciarul 13, iar una din ele – la domiciliu, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA).

Potrivit unui comuncat al Centrului, alte două persoane se află în izolatorul CNA pe un termen de 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară instanței mandate de arestare pe numele lor. O persoană (intermediar) din cele 7 reținute ieri a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției, colaborează cu ancheta și este cercetată în stare de libertate.

Amintim că CNA și procurorii anticorupție au operat percheziții în cadrul a peste 40 de cauze penale, pornite pe fapte de corupție, comise de către angajați ai Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă. Șapte medici-experți și intermediari au fost reținuți, iar în total, în jur de 20 de persoane, printre care medici-experți și intermediari, sunt suspectate de complicitate la schema de acordare contra mită a gradelor de dizabilitate.

Centrul Național Anticorupție face un apel către cei care au avut de suferit de pe urma acțiunilor ilegale ale angajaților CNDDCM sau ale unor terți să sune la linia națională anticorupție 0 800 55555 sau să depună denunț oficial la sediul CNA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău