Mandat de arestare pe numele lui Grigori Karamalak

  • 01 Noiembrie 2016 13:08
Mandat de arestare pe numele lui Grigori Karamalak

Judecători de la Chișinău au eliberat mandat de arestare pe numele presupusului interlop Grigori Karamalak, zis ”Bulgarul”, transmite INFOTAG care-l citează pe seara șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari.

Alexandru Pânzari a precizat, totodată, că Grigori Karamalak a fost dat în căutare internațională.

Grigori Karamalak se află în prezent la Moscova.

La sfarsitul anului 1998, Grigore Karamalak dispare din Republica Moldova, la doar câteva zile după ce a fost eliberat din arest preventiv și plasat sub control judiciar. Grigorie Karamalak fusese reținut în același an pentru că ar fi condus un grup infracțional care  ar fi comis o serie de omoruri și jafuri, răpiri de persoane, estorcare de bani și atacuri banditești. El reapare ulterior în Federația Rusă, iar, pe parcursul anilor, încearcă să se implice, de la distanță, în viața politică din Republica Moldova, fără succes însă.

În anul 2008, Grigore Karamalak a obținut cetățenie rusă, în pofida faptului că se afla în urmărire internațională încă din 1998.

Pe 11 octombrie a.c. și fostul prim-viceprocuror general, Andrei Pântea a fost reținut de către Procuratura Anticorupția, pentru că și-ar fi depășit atribuțiilor de serviciu în dosarul Karamalak.

Potrivit site-ului Deschide.md, Andrei Pântea i-ar fi ajutat pe cei de la Comitetul de Anchetă din Federația Rusă să claseze dosarul presupusului interlop Grigore Karamalak, zis "Bulgarul". Urmărirea penală pe numele acestuia a fost încetată în decembrie, 2015 - la un an și jumătate distanță de la transferul dosarului său la Moscova, procedură efectuată sub semnătura lui Andrei Pântea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău