Mâncarea care ne omoară | OMS: Peste 600 de milioane de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza alimentelor

  • 08 Iunie 2020 12:53
Mâncarea care ne omoară | OMS: Peste 600 de milioane de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza alimentelor

De Ziua mondială a siguranței alimentare Organizația Mondială a Sănătății și Organizația Națiunilor Unite atrag atenția că 600 de milioane de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza alimentelor neconforme, transmite digi24.

Hrana nesigură reprezintă o amenințare pentru sănătatea umană, dar și pentru economie, și afectează în mod disproporționat persoane vulnerabile și marginalizate. Organizația Mondială a Sănătății face apel la Guvernele din întreaga lume să asigure alimente sigure pentru toți cetățenii.

 

Siguranța alimentară deține un rol esențial în menținerea hranei în starea adecvată la fiecare etapă din lanțul alimentar: de la producție, recoltare, procesare, depozitare, distribuție până la preparare și consum.

Prin intermediul Zilei mondiale a siguranței alimentare, Organizația Mondială a Sănătății și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură insistă pentru a integra pe agenda publică siguranța alimentară. Astfel s-ar reduce povara toxiinfecțiilor alimentare la nivel mondial.

Datele OMS arată că 600 de milioane de persoane se îmbolnăvesc anual din cauze alimentare. Hrana nesigură reprezintă o amenințare pentru sănătatea umană dar și pentru economie.

Mai grav este că 420.000 de oameni își pierd viața în fiecare an, din care 125.000 de copii cu vârsta sub cinci ani.

Respectarea standardelor globale, stabilirea unor controale sistematice, inclusiv răspunsuri în caz de urgență, accesul la apă curată, aplicarea practicilor potrivite în agricultura și construirea unor obiceiuri de a face alegeri sănătoase reprezintă câteva modalități prin care guvernele, organizațiile internaționale, oamenii de știință, sectorul privat și societatea civilă pot participa la siguranța alimentară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Thu
22
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău