Mâncare de vară cu dovlecei și măsline

  • 29 Iulie 2018 19:05
Mâncare de vară cu dovlecei și măsline

Vrem așa: să mâncăm ceva numai cu legume; să se prepare repede; să fie ceva colorat; să fie ceva de „vara”; să nu fie o combinație prea plicticoasa de ingrediente.

Și am produs asta:

2 dovlecei medii, tăiați felii și tăvăliți puțin în făină (integrală!) – se prăjesc în tigaie și se lasă apoi la scurs pe un șervețel de bucătărie (să scăpăm de uleiul cel îngrășător);

3 legături de ceapă verde – se taie mărunt și se călesc în ulei;

Se adaugă 50 de grame de pastă de tomate plus mirodenii – sare, piper, oregano și 100 de grame de măsline negre. Se mai perpelește puțin pe foc amestecul (ceapa plus sosul plus măslinele);

Se pun în același vas dovleceii prăjiți și sosul de ceapă verde și măsline.

După ce se răcește puțin se adaugă 150 grame de parmezan și crutoane de lipie prăjită și condimentată (astea se prepară acasă sau, în varianta cea mai comodă, se găsesc gata prăjite la supermarket, ura!)

Poftă bună!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău