Mamifer rar întâlnit, pe cale de dispariție

  • 22 Martie 2015 19:11
Mamifer rar întâlnit, pe cale de dispariție

Cercetătorii au fotografiat un mamifer extrem de rar, aflat pe cale de dispariție.

Este vorba despre un exemplar de Ili pika, un animal înrudit cu iepurii. Acesta a fost văzut pentru prima oară în Munții Tian Shan din China, el locuind în găurile și în crăpăturile stâncilor.

Micile mamifere sunt extrem de dificil de fotografiat. Spre exemplu, între 2002 și 2003, doi cercetători au făcut șapte expediții în 12 zone diferite pentru a le studia. După 37 de zile, cei doi bărbați s-au întors acasă cu mâna goală.

Cel care a descoperit această specie în anii '80, Weidong Li, a avut șansa de a întâlni din nou mamiferul. El se afla alături de un grup de cercetători când a văzut simpaticul animal. Ei au reușit să realizeze fotografia de mai sus.

Până acum, doar 29 de astfel de animale au fost văzute în natură în viață. În ultimul deceniu, populația de Ili pika a scăzut cu circa 55%.

Motivul exact care duce la dispariția acestei specii nu este cunoscut, dar oamenii de știință cred că ar putea fi vorba despre o boală, de creșterea activității umane în apropierea vizuinelor lor sau despre schimbările climatice produse în ultimii ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău