Mama lui Glijin, răpit în octombrie în satul Cuzmin: De opt luni nu știu care e starea lui

  • 21 Mai 2021 12:29
Mama lui Glijin, răpit în octombrie în satul Cuzmin: De opt luni nu știu care e starea lui

Vera Glijin, mama lui Adrian Glijin, răpit la începutul lunii octombrie în preajma satului Cuzmin din regiunea transnistreană, spune că, deja de opt luni, nu cunoaște nimic despre starea de sănătate a fiului ei. Femeia declară că știe doar că este deținut la Tiraspol, însă nu cunoaște detalii despre ce i se încriminează și în ce condiții este deținut, transmite IPN.

Într-o conferință de presă organizată de Asociația Promo-LEX, Vera Glijin a declarat că fiul ei a fost răpit pe 7 octombrie de cinci persoane cu măști, chiar pe câmp, unde își păștea vitele. „După opt luni, eu nu cunosc nimic despre starea lui. Nu l-am văzut, nu l-am auzit. Nu cunosc nimic despre starea lui de sănătate. La cerința mea să fie vizitat de un medic independent, nu am primit niciun răspuns”, spune femeia.

Ea a menționat că, lunar, expediază scrisori autorităților, însă la puținele la care primește răspunsuri acestea sunt negative. În majoritatea cazurilor i e se spune că dosarul intentat împotriva feciorului ei este secret și că nu are dreptul să cunoască nimic din el. Potrivit ei, chiar și avocatul numit de Tiraspol nu-i oferă informații.

Vera Glijin a mai spus că unica ce știe e că fiul ei se află la Tiraspol, acolo unde merge săptămânal pentru a-i duce produse și haine. După ce le oferă, se alege doar cu o semnătură care ar confirma că ar fi primit lucrurile transmise. Totodată, ea mai spune că nu a putut obține vreo întrevedere cu fiul ei, fiindu-i invocată pandemia.

Vera Glijin a făcut apel către autoritățile constituționale să intervină, să fie ajutată să-și elibereze feciorul de la Tiraspol. Fiind profesoară, a solicitat să-i fie returnată tehnica de calcul, care a fost ridicată din apartamentul ei pe 8 octombrie 2020.

Conferința de presă a fost organizată cu prilejul prezentării de către Promo-LEX a constatărilor Raportului privind Drepturile Omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Retrospectiva anului 2020.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău