MALURI DE PRUT | Doru Todoruț, solistul formației 2GENTS: Una din lecțiile pe care le putem învăța de la copii este bucuria de viață (Audio)

  • 30 Mai 2023 15:53
0%
00:00:00
00:00:00

După ce a susținut pe scena Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu” un concert dedicat Zilei Naționale a României, în toamna anului trecut, Doru Todoruț, fostul solist al renumite trupe Deepcentral, a trecut din nou Prutul. Este coordonatorul unui proiect de dezvoltare personală pentru copii - EDU ART, educație prin artă, susținut de Departamentul pentru Relația cu Rep. Moldova și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău.

”Proiectul presupune organizarea a trei ateliere, cu perspectivă cultural-artistică, unul axat pe arta spectacolului, altul de muzică și încă  unul de povești românești. Atelierul de muzică este condus de renumitul actor din România, Marius Vizante. Atelierul de muzică este susținut de către Nicu Dumitrescu - un specialist al percuției, conduce și o școală de muzică în București și este prezent la toate festivalurile. Și atelierul de povești este realizat de promotoarea de proiecte de identitatea națională- Iulia Gorneanu, care are multe activități în Rep. Moldova. Proiectul în sine este un prilej pentru copiii din Chișinău să se întâlnească cu personalități din România, să învețe și să aibă o interacțiune cu ceea ce înseamnă identitate artistică, culturală românească”, susține Doru Todoruț.

Proiectul, în desfășurare,  se va încheia la 24 iunie cu un concert de gala la care vor participa artiști de pe ambele maluri ale Prutului.

MALURI DE PRUT | Doru Todoruț, solistul formației 2GENTS:  Una din lecțiile pe care le putem învăța de la copii este bucuria de viață (Audio)

Înainte să aleagă o carieră artistică, Doru Todoruț a fost învățător la clasele primare. Ne-a împărtășit care sunt cele mai frumoase lecții pe care le putem învăța din interacțiunea cu copiii:

”Îmi aduc aminte cu drag de cei cinci ani în care am fost învățător, la ciclul primar. Acolo copiii sunt dezinvolți, sinceri, au acea candoare și inocență pe care o pierdem în timp. Una din lecțiile pe care le putem învăța de la ei este bucuria de viață. Cred că dacă reușim să ne bucurăm de viață conștient măcar câteva minute pe zi, avem o zi pe care am câștigat-o și nu am pierdut-o. Pentru că moneda de schimb a noastră, a tuturor, este timpul. Pierdem mereu timp, dar îl pierdem atunci când nu îl fructificăm. Dacă la sfârșitul zilei poți să fii mulțumit și recunoscător pentru ceea ce ți s-a întâmplat, pentru ce ai realizat tu în viața ta sau a altora, cred că acel timp nu este pierdut!”, a spus Doru Todoruț.

Doru Todorut  este cântăreț, actor, compozitor și textier, fost solist al renumitei trupe Deepcentral, în prezent solist al trupei 2GENTS - a fost invitatul emisiunii ”Maluri de Prut”, de la Radio Chișinău.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău