MALURI DE PRUT | „Omul fără linia vieții”, premiat în SUA, pe marile ecrane în România și Rep. Moldova

  • 30 Noiembrie 2023 12:52
0%
00:00:00
00:00:00

Pe 30 noiembrie, în cinematografele din Rep. Moldova și România va fi lansat o nouă producție cinematografică autohtonă, cu actori de pe ambele maluri ale Prutului, ”Omul fără linia vieții”, în regia Adrianei Vasilcov.

Filmul spune povestea vieții inginerului român Ionel Sporea, inventatorul primului robot modern pentru antrenamentele de tenis de masă, condamnat de regimul comunist la 12 ani de închisoare sub acuzația de trădare de patrie.

Din distribuție fac parte actori renumiți din Republica Moldova și România, precum Maia Morgenstern, Eugenia Șerban, Carmen Tănase, Armand Calotă, Dana Ciobanu, Petru Oistric, Mihaela Oistric, Sergiu Finiti, Vasile Zubcu.

Filmul are la bază romanul biografic „Dincolo de iubire și ură” al inventatorului Ionel Sporea, care este și coscenarist.

Am muncit și am luptat ca să fim înțeleși, să convingem oamenii că această poveste își are locul. Sunt actori mari, dar în viața reală sunt oameni simpli, de la care am învățat. Filmările s-au realizat în Rep. Moldova, la Chișinău și Butuceni”, a declarat Adriana Vasilcov.

Alegerea ca filmările să se realizeze pe malul stâng al Prutului a venit din considerente financiare și pentru că Rep. Moldova păstrează încă multe urme din perioada comunistă în care are loc acțiunea lungmetrajului, a mai mărturisit regizoarea Adriana Vasilcov.

„Omul fără linia vieții” a luat deja trei premii în Statele Unite ale Americii, în cadrul Hollywood Florida Film Festival care s-a desfășurat în perioada 11-18 noiembrie: Cel mai bun lung metraj, cel mai bun regizor și cel mai bun actor în rol masculin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău