Malta va putea relaxa restricțiile în baruri și restaurante numai pentru persoanele complet vaccinate

  • 28 Septembrie 2021 20:16
Malta va putea relaxa restricțiile în baruri și restaurante numai pentru persoanele complet vaccinate

Barurile și restaurantele din Malta vor putea să restricționeze intrarea și să accepte numai persoanele complet vaccinate începând cu 9 octombrie, a declarat ministrul Sănătății Chris Fearne, anunțând reguli mai relaxate pentru unitățile care aleg această măsură, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Barurile și restaurantele care limitează accesul la deținătorii de certificate de vaccinare vor putea fi deschise până mai târziu, li se va permite alăturarea meselor și servirea la bar, a precizat ministrul maltez al Sănătății.

Unitățile care nu doresc să restricționeze intrarea pot continua să funcționeze în conformitate cu restricțiile de sănătate publică existente.

Malta este una dintre cele mai vaccinate țări din lume, peste 90% din populația eligibilă fiind complet vaccinată. Vârstnicii și cetățenii vulnerabili primesc rapelul la vaccinul anti-Covid.

Fearne a anunțat, de asemenea, că Malta va relaxa începând de vineri restricțiile pentru persoanele vindecate de COVID-19 care sunt eligibile numai pentru o singură doză de vaccin.

Malta permite intrarea liberă doar călătorilor complet vaccinați care dețin o formă recunoscută a certificatului de vaccinare.

Oricine nu se califică trebuie să stea 14 zile în carantină la un hotel recunoscut de stat și să plătească 100 de euro (117 dolari) pe noapte înainte de a i se permite intrarea în țară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău