Malta: Premierul Muscat confirmă arestarea unui intermediar în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia

  • 19 Noiembrie 2019 14:20
Malta: Premierul Muscat confirmă arestarea unui intermediar în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Prim-ministrul maltez Joseph Muscat a confirmat marți arestarea unui bărbat suspectat că a acționat ca intermediar în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia în octombrie 2017, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Muscat a declarat că suspectul ar putea fi grațiat dacă va oferi informații ce vor conduce la inculparea celui care a orchestrat asasinatul care a șocat Malta și a declanșat reacții de condamnare în toată Europa.

Suspectul a fost arestat joi pentru spălare de bani, de poliția malteză în colaborare cu Interpol, și se află acum sub o securitate ''foarte strânsă'', le-a declarat Muscat jurnaliștilor, confirmând o informație difuzată puțin mai devreme de publicația Times of Malta.

Joseph Muscat a afirmat că a semnat o scrisoare prin care îi promite suspectului imunitatea în toate cazurile în care este implicat, dacă informațiile pe care le va furniza anchetatorilor vor putea fi coroborate.

''Dacă persoana colaborează și informația furnizată este suficientă pentru a-l inculpa pe 'creierul' acestei crime, va fi grațiată de președinte'', a afirmat șeful guvernului.

El a mai spus că se așteaptă ca acest caz să fie finalizat în săptămânile următoare. ''Nu cred că este o chestiune de luni, dar nici nu cred că este vorba doar de câteva zile. Ar putea fi ceva între'' aceste două situații, a apreciat Muscat.

El a precizat că își asumă întreaga răspundere pentru decizia de a promite o grațiere.

Jurnalista de investigații Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, care demascase numeroase cazuri de spălare de bani și corupție în Malta, a fost ucisă la 16 octombrie 2017 cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său.

Trei bărbați au fost trimiși în judecată sub acuzația că au plantat și detonat dispozitivul exploziv care a ucis-o pe jurnalistă, dar autoritățile nu au reușit până acum să stabilească cine a ordonat asasinatul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău