Malaezia va trimite o echipă de investigatori în estul Ucrainei

  • 18 Iulie 2014 15:24
Malaezia va trimite o echipă de investigatori în estul Ucrainei

Malaezia a anunțat că va trimite o echipă de investigatori în estul Ucrainei, iar Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite se va reuni de urgență, vineri, la New York pentru a discuta despre tragedia produsă joi, 17 iulie.

 Între timp, președintele rus Vladimir Putin a negat orice implicare a țării sale în catastrofa aviatică. Vladimir Putin a menționat că accidentul nu s-ar fi întâmplat dacă în zonă nu ar fi fost reluate acțiunile militare, o aluzie la decizia președintelui ucrainean de a nu prelungi armistițiul. În schimb, liderul de la Kiev, Petru Poroșenko, i-a acuzat pe separatiștii din estul Ucrainei de doborârea avionului malaezian. Poroșenko a vorbit despre un act de terorism internațional.

Totodată, ministrul malaezian al transporturilor, Liow Tiong Lai, a declarat astăzi că ar fi 'o atrocitate împotriva decenței umane' dacă se va confirma că avionul de linie malaezian prăbușit în estul Ucrainei a fost doborât, transmite Agerpress.

El a mai spus că Malaezia a salutat apelul la declanșarea unei investigații independente asupra dezastrului.

Malaysia Airlines depune eforturi pentru asigura accesul rudelor victimelor la locul în care avionul Boeing 777 s-a prăbușit în Ucraina, a afirmat un purtător de cuvânt al aeroportului din Amsterdam, în cursul zilei de astăzi. Directorul ramurii europene a companiei aeriene a afirmat că va trimite un Boeing 747 la Amsterdam pentru a duce rudele victimelor în capitala ucraineană, Kiev. Oficialii ucraineni au susținut că rebelii din jurul locului accidentului nu permit accesul.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău