Majoritatea parlamentară refuză să participe la dezbaterea moțiunii de cenzură

  • 03 Octombrie 2016 17:45
Majoritatea parlamentară refuză să participe la dezbaterea moțiunii de cenzură

Deputații care formează majoritatea parlamentară consideră că moțiunea de cenzură depusă de socialiști, comuniști și liberal-democrați reprezintă un demers neserios și nu vor participa la dezbaterea acesteia.

 „Considerăm că acest demers este cinic, pentru că printre semnatarii moțiunii de cenzură se regăsesc deputați care sunt investigați în cazul BEM sau care au fost beneficiari indirecți ai furtului de la această bancă”, se menționează într-o declarație a majorității, remisă presei, transmite IPN.

Potrivit majorității, „a critica guvernarea pentru că încearcă să rezolve o problemă generată tocmai de către semnatari ai moțiunii – este o dovadă de demagogie față de populația Republicii Moldova”.

În declarație se mai spune că Guvernul, prin angajarea răspunderii pentru legile adoptate, nu face altceva decât să deblocheze economic țara și să îndeplinească toate angajamentele convenite cu FMI, angajamente necesare pentru a porni reformele și a redresa situația din Republica Moldova, pentru a consolida sistemul financiar-bancar, pentru a acoperi găurile produse inclusiv prin implicarea semnatarilor moțiunii.

„Le reamintim tuturor de faptele deputaților PLDM, înainte ca acest Guvern să fie nevoit să își asume răspunderea. Acești deputați PLDM reprezintă partidul care s-a dovedit că a permis dezastrul de la BEM, administrând în mod direct BEM din 2009 până în 2014, creând schema care a dus la furtul din banca respectivă”, se precizează în declarație.

De asemenea, se menționează că deputații PSRM și PCRM reprezintă partide ai căror reprezentanți, încă din anul 2005, au stat la baza formării primei scheme prin care s-a început delapidarea BEM.

„În continuare ne declarăm sprijinul pentru Guvern și pentru decizia de a-și asuma răspunderea pe pachetul de legi respectiv. Pentru că ne aflăm în fața unei moțiuni de cenzură împotriva unui Guvern responsabil, o moțiune de cenzură prin care cei care au furat încearcă de fapt doar să-și ascundă urmele, noi nu vom participa la această dezbatere falsă”, se mai spune în declarație.

Ședința de Parlament în cadrul căreia ar urma să fie dezbătută moțiunea de cenzură a fost stabilită pentru astăzi, 3 octombrie, la ora 12.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău