Majoritatea parlamentară a votat astăzi ridicarea imunității parlamentare a deputatelor Partidului Șor

  • 16 Septembrie 2019 17:48
Majoritatea parlamentară a votat astăzi ridicarea imunității parlamentare a deputatelor Partidului Șor

Majoritatea parlamentară a votat astăzi ridicarea imunității parlamentare a deputatelor Partidului Șor Marina Tauber și Reghina Apostolova pentru a fi cercetate în dosarul fraudei bancare de proporții din 2014.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat în plenul Parlamentului că există bănuieli rezonabile că începând cu 17 august 2012, Marina Tauber și Reghina Apostolova, ale căror nume figurează și în rapoartele Kroll, au participat activ la pregătirea devalizării instituțiilor financiare acordând ajutor la preluarea unei bănci în interesul grupului condus de Ilan Șor.

Deputații Partidului Democrat consideră însă că Procuratura nu a prezentat suficiente probe care le-ar incrimina pe cele două deputate și sunt încălcate procedurile. Dumitru Diacov:

Deputații Partidului Șor nu au participat la dezbateri. Aceștia au declarat înainte de începerea discuțiilor că ridicarea imunității ar reprezenta un act de răfuială politică și o acțiune de subminare a opoziției.

Amintim că în luna august Parlamentul a retras și imunitatea lui Ilan Șor, condamnat de prima instanță în dosarul jafului bancar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău