Majoritatea militarilor ucraineni luați prizonieri la Mariupol se află pe teritoriul separatist din Donețk

  • 16 Iunie 2022 09:05
Majoritatea militarilor ucraineni luați prizonieri la Mariupol se află pe teritoriul separatist din Donețk

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că majoritatea militarilor ucraineni care au părăsit Mariupolul se află pe teritoriul temporar ocupat al regiunii Donețk, scrie Rador.

Potrivit lui Danilov, negocierile pentru eliberarea acestora sunt în curs de desfășurare. Oficialul a subliniat că sunt mult peste 200 de luptători ucraineni aflați în captivitatea celor din autoproclamata republică populară Donețk. "Subliniez încă o dată: numărul acestora (ucraineni ținuți prizonieri în zona separatistă, n.r.) nu este de 100 sau 200, sunt mult mai mulți.

Prin urmare, nu putem spune că toți sunt acolo. Putem spune cu siguranță că marea majoritate, poate chiar toți, sunt pe teritoriul regiunii Donețk" - a afirmat Oleksi Danilov. Acesta a subliniat că "pe tema eliberării militarilor sau a unui schimb de prizonieri ar trebui să discutăm cu atenție, pentru a nu opri negocierile". "Vom aștepta ca înțelegerile existente să fie numaidecât respectate. Și toți băieții și fetele care sunt astăzi în captivitate, care au trecut prin Mariupol, să se întoarcă numaidecât în viață și sănătoși" - a mai declarat Danilov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău