Majoritatea japonezilor nu vor spectatori străini la Jocurile Olimpice de la Tokyo (sondaj)

  • 08 Martie 2021 10:15
Majoritatea japonezilor nu vor spectatori străini la Jocurile Olimpice de la Tokyo (sondaj)

Majoritatea japonezilor se opun prezenței publicului venit din străinătate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, conform unui sondaj dat publicității luni, în timp ce organizatorii urmează să anunțe o decizie pe această temă în cursul unii martie, informează AFP.

Sondajul, realizat de cotidianul Yomiuri, relevă că doar 18% dintre persoanele chestionate sunt de acord ca spectatorii străini să fie autorizați să intre în Japonia pentru JO, în timp ce 77% sunt împotrivă.

Jocurile de la Tokyo, care ar fi trebuit inițial să se deruleze în 2020, au fost amânate din cauza crizei sanitare mondiale, fiind prevăzute acum între 23 iulie și 8 august 2021.

Comitetul de organizare Tokyo-2020 a anunțat săptămâna trecută că are în vedere adoptarea unei decizii în legătură cu prezența spectatorilor străini până la sfârșitul acestei luni, probabil înaintea debutului ștafetei naționale a flăcării olimpice, pe 25 martie.

Însă, conform presei locale, guvernul japonez, autoritățile din Tokyo și comitetul de organizare iau în calcul interzicerea prezenței spectatorilor veniți din străinătate și desfășurarea evenimentului doar cu public local.

Sondajul comandat de ziarul Yomiuri evidențiază, totodată, faptul că 45% dintre persoanele chestionate sunt în favoarea prezenței spectatorilor, în general, la Jocurile Olimpice, în timp de 48% se opun.

Președinta Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, a declarat săptămâna trecută că organizatorii doresc să ia cea mai bună decizie posibilă în privința prezenței spectatorilor în tribune, subliniind că nu se dorește o derulare a Jocurilor cu porțile închise.

''Tokyo 2020 va fi primul eveniment global care se va desfășura în timpul pandemiei și credem că trebuie să servească drept mostră de triumf contra virusului'', a spus Hashimoto.

Sondajul dat publicității luni a fost realizat telefonic între 5 și 7 martie, iar 1.066 din cele 1.977 de persoane contactate au răspuns întrebărilor.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău