Majoritatea incendiilor din zona Centralei Cernobîl au fost stinse sau localizate

  • 24 Martie 2022 08:10
Majoritatea incendiilor din zona Centralei Cernobîl au fost stinse sau localizate

Majoritatea incendiilor din zona Centralei Nucleare Cernobîl din Ucraina au fost stinse sau localizate, anunță autoritățile ucrainene, scrie Rador.

''Cea mai mare parte a incendiilor din zona de excludere a Cernobîlului a fost localizată sau eliminată. Incendiile rămase sunt controlate de angajații servicilor pentru situații de urgență, relatează RBC-Ucraina cu referire la emisiunea maraton de la posturile naționale de televiziune, unde a participat ministrul protecției mediului și resurselor naturale din Ucraina, Ruslan Streleț. "În ultimele două săptămâni au fost înregistrate peste 30 de incendii. În ultima săptămână au mai fost înregistrate alte cinci incendii. Până în momentul de față, majoritatea acestor incendii au fost localizate. Mai există zone mici unde arderea continuă", a precizat ministrul protecției mediului și resurselor naturale, Ruslan Streleț.

Potrivit acestuia, din cauza vremii răcoroase și umede din nordul Ucrainei, acum nu există condiții favorabile pentru răspândirea incendiilor. Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă de 29 de zile, anunță RBC-Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău