Majorări salariale pentru angajații instituțiilor de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică, aprobate de Executiv

  • 18 Mai 2022 14:15
Majorări salariale pentru angajații instituțiilor de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică, aprobate de Executiv

Începând cu luna mai, salariul minim al angajaților din cadrul instituțiilor de învățământ, aflate la autogestiune, va fi majorat de la 2000 la 3500 lei. Decizia a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței de Guvern. 

De asemenea, potrivit unui comunicat al Guvernului, a fost extinsă lista beneficiarilor de spor lunar pentru deținerea titlurilor științifice sau științifico-didactice. De susținere financiară din partea statului vor beneficia cercetătorii științifici, personalul de conducere care activează în organizații din domeniile cercetării și inovării, precum și personalul de conducere din învățământul superior. 

De asemenea, prin decizia de astăzi a Executivului, a fost aprobată majorarea cu 7 poziții a clasei de salarizare pentru personalul de conducere (director și director adjunct) din cadrul instituțiilor publice de învățământ profesional tehnic; majorarea de la 200 de lei la 250 de lei a sporului pentru titlurile onorifice „Artist al Poporului” și „Maestru în Artă”; de la 100 la 150 de lei - pentru titlurile „Emerit”, „Om Emerit”, „Maestru al Literaturii” și „Meșter - Faur”; de la 100 de lei la 150 de lei - pentru titlurile „Maestru Emerit al Sportului” și „Maestru Internațional”; de la 30 lei la 100 lei -  pentru titlul „Maestru al sportului”.

Costul anual estimat pentru implementarea prevederilor proiectului este de 82,5 milioane de lei, bani care vor fi alocați din bugetul de stat.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău