Mâine, 11 septembrie, expiră termenul de depunere a actelor la CEC în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă care vor colecta semnături în susținerea candidaților la alegerile prezidențiale

  • 10 Septembrie 2020 12:30
Mâine, 11 septembrie,  expiră termenul de depunere a actelor la CEC  în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă care vor colecta semnături în susținerea candidaților la alegerile prezidențiale

Mâine expiră termenul de depunere a actelor la Comisia Electorală Centrală în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă care vor colecta semnături în susținerea candidaților la alegerile prezidențiale.

Amintim că până acum 12 pretendenți la funcția de președinte și-au anunțat intenția de a candida la scrutinul din 1 noiembrie, dar pentru a fi înregistrați în cursa electorală ei trebuie să adune între 15 mii și 25 mii de semnături.

Doi dintre aceștia, liderul formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi și cel al Platformei DA Andrei Năstase, au depus deja listele de subscripție la CEC pentru a fi înregistrați în calitate de concurenți electorali.

Opt pretendenți sunt autorizați să colecteze semnături. Este vorba de Tudor Deliu (PLDM), Maia Sandu (PAS), Andrian Candu („Pro Moldova”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul electoral Unirea), Violeta Ivanov (Partidul Șor) și de independenții Ion Costaș și Constantin Oboroc.

Miercuri, 9 septembrie, au depus actele la CEC pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă președintele Igor Dodon care intenționează să candideze independent și Serghei Toma (Partidul Oamenilor Muncii).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău