Maia Sandu: Vești bune pentru moldovenii din diasporă

  • 10 Decembrie 2022 12:09
Maia Sandu: Vești bune pentru moldovenii din diasporă

Cetățenii Rep. Moldova din diasporă vor putea beneficia de servicii consulare cu taxe reduse de la 1 ianuarie 2023, conform unui proiect de lege aprobat de Parlament în lectura finală, anunță președinta pe pagina sa de Facebook.

Astfel, taxele consulare vor fi de două ori mai mici pentru conaționalii noștri din afara țării, iar pentru perfectarea pașaportului minorilor taxa consulară a fost eliminată.

Președinta Maia Sandu a subliniat că aceste modificări urmăresc să simplifice interacțiunea cu oamenii din diasporă pentru a le face mai ușoară legătura cu Rep. Moldova.

Modificările în cauză vor simplifica interacțiunea cetățenilor noștri cu oficiile consulare, vor îmbunătăți calitatea acestora și le va face mai accesibile pentru oameni. Iar noi vom munci în continuare pentru a le oferi concetățenilor noștri din diasporă servicii consulare rapide și de calitate, pentru a face legătura lor cu Moldova și mai ușoară”, a subliniat Maia Sandu.

Începând de vineri, 9 decembrie, a fosta lansat în regim pilot platforma unică de programări consulare - programari.gov.md -, elaborată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în comun cu Agenția de Guvernare Electronică.

Pentru început, platforma va fi utilizată de 13 ambasade, iar în scurt timp ea va fi extinsă în toate reprezentanțele noastre diplomatice și consulare, informează Președinția.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău