Maia Sandu: Vedem tot mai multe încercări de denigrare a mea. Ar fi o glumă, dacă n-am ști că în spatele acestor minciuni stă un interes potrivnic tuturor cetățenilor noștri

  • 29 Decembrie 2023 18:10
Maia Sandu: Vedem tot mai multe încercări de denigrare a mea. Ar fi o glumă, dacă n-am ști că în spatele acestor minciuni stă un interes potrivnic tuturor cetățenilor noștri

Președinta R. Moldova. Maia Sandu, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, criticând o serie de știri false apărute în ultimele zile, în care a fost direct vizată. „Atacurile asupra democrației nu se fac doar cu arma, se fac prin minciună și slăbirea încrederii în societate. Vedem tot mai multe încercări de denigrare a mea, a conducerii democratice a R. Moldova, a instituțiilor”, a menționat șefa statului.

„Imagini video trucate, dezinformare, știri mincinoase care au drept unic scop să inducă panică, să ne dezbine și să facă din R. Moldova o țintă slabă pentru influență externă, o țară care să nu poată să-și decidă liber soarta.

În sate, oamenii îmi zic că ultima minciună este că eu aș interzice culesul măceșului. Ar fi o glumă, dacă n-am ști că în spatele acestor minciuni stă un interes meschin, un interes potrivnic tuturor cetățenilor noștri. La așa nivel ridicol au ajuns cei care vor să slăbească R. Moldova”, a mai adăugat aceasta.

„Minciunile vor continua și vor lua proporții tot mai mari. Vă îndemn să analizați cu atenție ce citiți, să nu vă lăsați prinși în capcana propagandei, să aveți încredere în R. Moldova, căci doar așa, împreună, vom reuși să construim viitorul pe care ni-l dorim cu toții”, a mai subliniat președinta Maia Sandu.

Tot astăzi, Administrația Prezidențială a emis un comunicat de presă prin care îndeamnă cetățenii să fie atenți și să nu se lase manipulați de informațiile false distribuite pe anumite rețele și canale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău