Maia Sandu va efectua o vizită de lucru în Franța, unde se va întâlni cu Emmanuel Macron

  • 06 Martie 11:42
Maia Sandu va efectua o vizită de lucru în Franța, unde se va întâlni cu Emmanuel Macron

Președinta Maia Sandu va întreprinde o vizită de lucru în Franța, în perioada 7-8 martie. Agenda vizitei de lucru include întrevederea cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la Palatul Élysée.

Totodată, în cadrul întrevederii vor fi semnate mai multe acorduri de cooperare moldo-franceze, a informat serviciul de presă al Președinției.

De asemenea, șefa statului mai are stabilite discuții cu alți oficiali francezi și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, și cu comunitatea de moldoveni stabilită în Franța.

ACTUALIZARE 12:25

Republica Moldova și Franța vor semna acorduri de cooperare în domeniul apărării și economiei, a informat președinția franceză într-un comunicat citat de Reuters.

Comunicatul nu oferă și alte detalii, dar - potrivit agenției de presă britanice - puterile occidentale caută să-și intensifice sprijinul pentru Republica Moldova pe fondul temerilor că Rusia își intensifică eforturile de a destabiliza fostul stat sovietic care se învecinează cu Ucraina.

Președinția franceză a anunțat că, la întâlnirea de joi cu Maia Sandu, Macron „va reitera sprijinul Franței pentru independența, suveranitatea și securitatea Republicii Moldova, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”.

În paralel cu vizita Maiei Sandu, statele occidentale vor organiza o conferință audio găzduită de Franța pentru a discuta creșterea sprijinului pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău