Maia Sandu: Unii procurori și judecători colaborează deschis cu grupări criminale și cu Kremlinul, în speranța că vor răsturna guvernarea

  • 17 Mai 09:10
Maia Sandu: Unii procurori și judecători colaborează deschis cu grupări criminale și cu Kremlinul, în speranța că vor răsturna guvernarea

Unele persoane din sistemul judecătoresc și din Procuratură colaborează cu grupările criminale și chiar direct cu Federația Rusă, în speranța că va fi răsturnată actuala guvernare și ei vor continua să ia bani de la corupți. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la TV8.

"Unii procurori și judecători colaborează deschis cu grupări criminale, alții merg mai departe și cooperează direct cu Kremlinul, în speranța că guvernarea va fi răsturnată. Ei cred că lucrurile vor fi cum au fost în toți acești 30 de ani. Vreau să le spun celor care îi așteaptă pe ruși ca să răstoarne guvernarea că nu o să fie așa, dar în R. Moldova se va repeta ce a fost în Donbas și acum e în toată Ucraina" a declarat șeful statului, potriivit deschide.md.

Maia Sandu a vorbit și despre activitatea Comisiilor de Vetting și Pre-Vetting, subliniind că este, în mare parte, mulțumită de rezultatele ei. Totuși, având în vedere rezistența sistemului, procesul de evaluare este lent.

"Sunt mulți oameni care nu își pot demonstra integritatea și onestitatea și acești oameni sunt acuma foarte supărați. Pentru că atunci când am pornit această reformă, ei au crezut că e ceva frumos scris pe hârtie, dar în realitate se vor descurca așa cum s-au descurcat în instituțiile procuraturii și în instanțe" a declarat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău