Maia Sandu: Survolarea spațiului aerian de către rachetele rusești este o încălcare flagrantă a neutralității Republicii Moldova

  • 11 Octombrie 2022 11:04
Maia Sandu: Survolarea spațiului aerian de către rachetele rusești este o încălcare flagrantă a neutralității Republicii Moldova

Președinta Maia Sandu a condamnat astăzi, într-un brifing,  atacul de ieri cu rachete al  Rusiei asupra mai multor orașe ucrainene care au lovit ținte civile. Potrivit Maiei Sandu, bombardarea și uciderea oamenilor nevinovați,  este încă o crimă de război într-o listă lungă de crime comise de Rusia în Ucraina

În același timp, Maia Sandu a calificat drept o încălcare flagrantă a neutralității Republicii Moldova,  survolarea spațiului aerian național a câtorva rachete rusești.

Șefa statului a spus că presiunile la care suntem supuși cresc cu fiecare zi, iar încercările  de destabiliza situația din țară sunt  tot mai frecvente și de o amploare în creștere.  

Cei care justifică războiul trebuie sancționați dur, a declarat Maia Sandu, subliniind că  oamenii care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă - sunt periculoși pentru cetățeni. Șefa statului a afirmat că încercările de destabilizare sunt făcute de gruparea "pentru hoție și război" care folosesc situația din Ucraina pentru a ne dezbina.

Membrii acestei grupări vor să scape de închisoare pentru furtuile comise în trecut și să refacă schemele de corupție. Ei folosec situația din Ucraina pentru a ne dezbina, ei așa de tare își doresc să ajungă la putere, că promit Moscovei că vor răsturna ordinea Constituțională în Moldova. Le spun clar - nu vă faceți iluzii. Nu folosiți banii profesorilor, medicilor pe care îi ardeți azi la proteste. Trădarea de patrie va fi sancționată dur”, a spus Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a solicitat  Guvernului să inițieze modificarea legislației, care să permită Poliției să asigure ordinea publică, chiar dacă unii actori politici locali sabotează ordinea în țară. Pacea și stabilitatea e prioritatea noastră, a subliniat Maia Sandu la finalul conferinței de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău