Maia Sandu: Suntem o țară liberă și democratică, iar opoziția poate protesta

  • 21 Mai 2022 09:05
Maia Sandu: Suntem o țară liberă și democratică, iar opoziția poate protesta

Președintele Maia Sandu califică drept un exercițiu democratic acțiunile de protest ale opoziției parlamentare. Șeful statului spune că opoziția își poate manifesta nemulțumirea față de procesele inflaționiste din țară, însă le amintește opozanților puterii că războiul este cauza principal a inflației și el a fost declanșat de Federația Rusă. În același timp, Maia Sandu cere procuraturii corectitudine maximă în dosarele cu implicarea liderilor opoziției pentru a dispersa zvonurile că acestea ar avea tentă politică, notează IPN.

Președintele Maia Sandu spune că autoritățile nu sunt speriate de protestele opoziției, iar într-o țară democratică, orice cetățean își poate manifesta nemulțumirea față de activitatea guvernării. Maia Sandu califică drept o aberație acuzațiile potrivit cărora guvernarea ar primi indicații din exterior în procesul de gestionare a țării.

„O aberație pe care o repetă opoziția de mult timp, pentru că nu știu ce să mai inventeze. Pe noi ne-au ales cetățenii Republicii Moldova și a fost un vot liber exprimat. Noi încercăm să facem ce am promis. Acest război complică lucrurile, dar și în alte țări cresc prețurile, inclusiv în țara preferată a socialiștilor și comuniștilor – Rusia, prețurile cresc. Noi vom continua să ajutăm oamenii, dar vor continua și reformele, reforma justiției, lupta împotriva corupției, îmbunătățirea mediului de afaceri. Suntem o țară liberă și democratică, opoziția poate protesta, dar depinde de cetățeni cum se întâmpla lucrurile în țară și nu de câțiva oameni din opoziție, care sunt frustrați că nu mai pot fura”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Bună seara” de la postul public de televiziune.

Reluarea celebrului dosar al presupusei mituiri a ex-președintelui Dodon de către Vlad Plahotniuc, dar și ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber nu sunt procese cu tentă politică, dă asigurări președintele Sandu.

„Nu mă surprinde că acești oameni sunt vizați în dosare. Presa de investigație vorbește de mulți ani că ei au fost implicați în scheme de corupție. Sper că nu e ceva fabricat. Cer procuraturii să respecte legea, să aibă toate probele, ne dorim procese corecte ca să nu piardă statul în judecată sau mai departe, la CEDO. Nu cred că cineva are dubii că acești oameni au încălcat legea și au comis abuzuri de-a lungul timpului”, a mai spus Maia Sandu.

Recent, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că liderii tuturor formațiunilor politice nemulțumite de activitatea guvernării ar trebui să inițieze acțiuni de protest. Deja și-au manifestat nemulțumirea în stradă față de acțiunile guvernării, reprezentanții partidului Șor, cei ai PCRM și PSRM. Pentru mâine și liderul partidului Pro Moldova a anunțat o acțiune de protest în fața Parlamentului.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău