Maia Sandu: Sub retorica falsă a reformelor fiscale se ascunde o banală spălare de bani

  • 26 Iulie 2018 13:39
Maia Sandu: Sub retorica falsă a reformelor fiscale se ascunde o banală spălare de bani

Sub retorica falsă a unor reforme de ordin fiscal se ascunde o banală spălare de bani și legalizare a banului furat de la popor. Astfel a comentat reforma fiscală inițiată de PDM lidera PAS, Maia Sandu, transmite IPN.

Potrivit liderei PAS, anul trecut, un proiect asemănător a fost respins în urma presiunii partenerilor de dezvoltare, societății civile și a partidelor de opoziție. „Ei au nevoie urgent de acești bani pentru a se menține la putere, pentru a corupe electoratul și a frauda definitiv alegerile. Acum trebuie să ne împotrivim acestui abuz și să obținem restituirea miliardului cetățenilor, și nu grupului de hoți care se află azi la guvernare”, a scris lidera PAS pe o rețea de socializare.

Maia Sandu spune că odată cu reforma miliardul furat vine înapoi, doar că nu va veni ca ban întors cetățenilor în bugetul public, ci ca proprietate a celor care l-au furat. „Guvernarea și-a dat arama pe față și a recunoscut astfel că este implicată în „furtul secolului". Anume aceasta este esența celor trei legi (282, 283, 284) incluse hoțește, în câteva ore, fără consultare publică, cu încălcarea gravă a unor proceduri elementare, pentru a fi votate de urgență în Parlament”, scrie Maia Sandu.

În cadrul pachetului privind stimularea fiscală promovat de guvernare se propune declararea voluntară a imobilelor, mașinilor și altor bunuri, precum și a sumelor de bani care nu au fost declarate până acum, contra unei taxe de 3% din sumă.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău