Maia Sandu și Nicu Popescu salută rezoluția adoptată de Italia în sprijinirea integrării Europene a R. Moldova

  • 07 Septembrie 2023 18:57
Maia Sandu și Nicu Popescu salută rezoluția adoptată de Italia în sprijinirea integrării Europene a R. Moldova

Președinta Maia Sandu salută cele două rezoluții adoptate de Parlamentul italian în sprijinul aderării Republicii Moldova la UE. „Apreciem sprijinul Italiei pentru călătoria noastră spre UE și angajamentul de a îmbunătăți relațiile bilaterale”, a scris șefa statului pe Twitter, transmite IPN.

Și vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a salutat deciziile luate de Comisia pentru afaceri externe și europene a Parlamentului italian, care a votat în unanimitate în favoarea susținerii procesului de aderare a Republicii Moldova la UE. „Acest lucru este un semnal puternic de solidaritate și prietenie”, a scris Nicu Popescu pe Twitter.

Potrivit lui Salvatore Caiata, președintele Comisiei pentru afaceri externe și europene a Parlamentului italian, votarea rezoluțiilor este un pas în întâmpinarea a două țări care așteaptă de prea mult timp intrarea în familia europeană. Totodată, angajează Parlamentul și Guvernul italian să pledeze pentru integrarea celor două state în UE.

Deputații italieni apreciază poziția fermă a Moldovei față de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina și poziția țării față de parcursul european. De asemenea, au apreciat progresele în reformele interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău