Maia Sandu și Andrei Năstase susțin că ar fi fost otrăviți cu mercur de către guvernare. Reacția Partidului Democrat

  • 21 Februarie 2019 13:45
Maia Sandu și Andrei Năstase susțin că ar fi fost otrăviți cu mercur de către guvernare. Reacția Partidului Democrat

Liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au declarat, joi, că au suspiciuni rezonabile să creadă că au fost otrăviți cu mercur.

Ei au spus că după ce au făcut mai multe teste, au depistat în sânge cantități exagerate de metale grele. Cei doi lideri ai blocului afirmă că medicii le-au fi comunicat o astfel de acumulare de mercur în organism nu poate fi explicată în mod natural.

Sunt niște suspiciuni, dar sunt niște lucruri pe care nu putem să nu le luăm în serios, în contextul atacurilor pe care o are această guvernare în raport cu cei care le pun în pericol guvernarea de mai departe”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase a spus că ar fi ținta unor atacuri din partea actualei guvernări și că alți colegi de partid de-ai săi fi fost, la fel, otrăviți cu mercur.

Vă spun cu toată certitudinea – suntem ținta unor atacuri mișelești din partea acestei guvernări, care ne dorește morți ”, a spus Andrei Năstase, fără a dezvălui numele colegilor la care se referea.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat Vitalie Gamurari, a declarat pentru Radio Chișinău că acuzațiile aduse de liderii blocului ACUM sunt declarații electorale, fără probe. Potrivit lui Vitalie Gamurari, aceasta ar fi o modalitate de victimizare a blocului electoral.

Pe lângă faptul că aceste declarații nu ar fi existat dacă nu ar fi rămas câteva zile până la scrutinul electoral și cel mai probabil în lipsa unor proiecte reale și palpabile care să atragă alegătorii, s-ar fi încercat victimizarea respectivă. Pe de altă parte, ca specialist în domeniu, atunci când se fac aceste afirmații, nu există probe și nici nu pot exista. Aceste materiale nu se pot procura la Piața Centrală sau oriunde în altă parte, există un regim juridic destul de dur pentru ele. R. Moldova nu a avut niciodată laboratoare pentru a produce aceste asemenea lucruri, iar trecerea peste frontieră este destul de dificilă, dacă e să vorbim și juridic”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău