Maia Sandu sesizează CC pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului

  • 29 Martie 2021 16:41
Maia Sandu sesizează CC pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului. Șefa statului a anunțat în cadrul unui briefing, după consultările cu fracțiunile parlamentare, că au fost întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Legislativului.

Potrivit Maiei Sandu, Parlamentul a eșuat să aleagă un guvern din două încercări, iar majoritatea parlamentară protejează grupările corupte și nu caută soluții pentru oameni.

În ultimele trei luni, acești deputați care controlează deciziile publice au luat decizii în interes propriu, care au făcut viața oamenilor și mai grea. Au crescut prețurile la medicamentele cele mai solicitate, nu s-au planificat bani pentru achizițiile de vaccin. În schimb, continuă să crească schemele de corupție. Au continuat să voteze legi care continuă să blocheze asistența externă. Acest Parlament lucrează contra cetățenilor. Ei au adus statul în pragul eșecului total și ne cer acum să le mai dăm timp”, a spus președinta Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău