FOTO | Maia Sandu s-a întâlnit cu foștii șefi de stat. De la întâlnire au lipsit Igor Dodon și Vladimir Voronin

  • 27 Iulie 2022 14:34
FOTO | Maia Sandu s-a întâlnit cu foștii șefi de stat. De la întâlnire au lipsit Igor Dodon și Vladimir Voronin

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi, 27 iulie, cu cei trei foștii șefi de stat, Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti. De la întâlnire au lipsit Igor Dodon și Vladimir Voronin.

 
 
Președinta și cei trei foști șefi de stat au discutat și au făcut schimb de opinii despre agenda de reforme a guvernării, inclusiv despre reforma învățământului superior și a sectorului de cercetare.
 
 
„M-am bucurat să-i primesc în vizită, la Președinție, pe foștii președinți ai Republicii Moldova, domnii Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti, care și-au exprimat susținerea fermă pentru parcursul european al țării noastre. Am făcut un schimb de opinii despre agenda de reforme a guvernării, inclusiv despre reforma învățământului superior și a sectorului de cercetare. Am discutat despre provocările cu care ne confruntăm, în agricultură, în sectorul energetic, precum și despre provocările cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.
 
 
Am vorbit și despre soluțiile pe care le pregătesc autoritățile pentru a susține cetățenii și producătorii locali, în această perioadă grea.
Le-am mulțumit foștilor șefi de stat pentru deschiderea de a împărtăși experiența lor. Moldova a trecut prin mai multe perioade dificile, de-a lungul istoriei sale, iar fiecare criză ne-a oferit lecții importante și ne-a mișcat înainte.
 
Am fost de acord cu toții că, în pofida crizelor prin care trece acum Republica Moldova, țara poate ieși cu bine din ele dacă vom pune în valoare și vom susține cel mai prețios lucru pe care îl avem - oamenii. Iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană ne oferă certitudinea că nu suntem singuri în fața năpastei”, afirmă Maia Sandu.
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău