Maia Sandu s-a întâlnit cu șeful diplomației de la Tel Aviv, Eli Cohen

  • 08 August 2023 17:30
Maia Sandu s-a întâlnit cu șeful diplomației de la Tel Aviv, Eli Cohen

Președinta Maia Sandi a avut marți, 8 august, o întrevedere cu o delegație din Statul Israel, condusă de ​​Ministrul Afacerilor Externe, Eli Cohen. Dialogul a vizat agenda bilaterală, cooperarea economică și evoluțiile de securitate din regiunea noastră. 

În discuții, Președinta Maia Sandu a încurajat accelerarea procesului de semnare a Acordului bilateral de cooperare juridică pe partea civilă și penală, pe care îl pregătesc Ministerele de Justiție din ambele țări. Șefa statului a subliniat și importanța eforturilor comune în lupta împotriva corupției.

De asemenea, s-a vorbit despre prelungirea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din țara noastră în Israel, dar și despre evoluțiile privind semnarea bilaterală a Acordului privind conversiunea permiselor de conducere. 

Președinta a subliniat că Republica Moldova este interesată de intensificarea cooperării în sectorul agrar, pentru a crește exporturile pe piața din Israel.

La fel, a menționat Republica Moldova este interesată de să atragă investiții din Israel în domeniul de producere și procesare a produselor agricole.

Interlocutorii au discutat despre intensificarea cooperării în domeniul turismului, inclusiv stabilirea mai multor rute de zbor direct.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău